Sådan formulerer du et advokatforbehold i forbindelse med boligkøb

27 oktober 2016 Emilie Jacobsen

Når du underskriver en købskontrakt i forbindelse med et boligsalg, kan du underskrive den med et advokatforbehold. Det betyder, at købskontrakten først er endeligt gyldig, når du har talt med din advokat, og han eller hun har sagt god for den. Hvis advokaten ikke kan det, går købskontrakten derfor ikke igennem. Det er en god måde for dig at sikre dig, at du ikke bliver fanget i en dårlig bolighandel. 

På advokatforbehold.info kan du læse meget mere om, hvordan du kan få et advokatforbehold. Du kan for eksempel også blive klogere på, hvordan du skal formulere forbeholdet, når du skal til at skrive under. Det er vigtigt, at advokatforbeholdet er skrevet på selve købskontrakten, ellers er det ikke gældende. 

Du kan for eksempel formulere et advokatforbehold således: “Købers underskrift på denne aftale er betinget af, at købers boligadvokat kan godkende aftalen i dens helhed.” Det er en meget simpel formulering, men sikrer dig virkelig godt. Når du underskriver en købskontrakt med et advokatforbehold, skal du selvfølgelig også vise sælger, at du har skrevet advokatforbeholdet ind, så han eller hun skriver under på de samme vilkår som dig. 

Når du har den underskrevne købskontrakt, går du til en advokat eller kontakter en boligadvokat og får ham eller hende til at læse købskontrakten igennem. Det er sjældent, at ens advokat ellers er indblandet i ens bolighandel. Du behøver derfor ikke at finde en boligadvokat, når du går i gang med at finde en bolig. Du kan vente, til du står med en købskontrakt. Det er derfor ikke noget, du kommer til at bruge mange penge på. Din boligadvokat vil vide lige præcis, hvad der er vigtigt at kigge efter i købskontrakten. Det er derfor noget, der ikke tager særlig lang tid. 

For dig vil det være noget meget stort at købe et nyt hjem. For en boligadvokat er det hverdag. De ser flere købskontrakter hver dag og kan derfor hurtigt og effektivt hjælpe dig. Hvis det er en bolighandel, der skal gå hurtigt, har de fuld forståelse for det. Særligt hvis du køber hus i de større byer, kan du være nødt til at handle meget hurtigt, når du har fundet drømmeboligen. Det er derfor en god ide at skrive under med et advokatforbehold. På den måde kan du komme foran de andre, der også er interesserede i at købe huset eller lejligheden. Advokatforbeholdet kan så at sige give dig et forspring. 

Flere Nyheder