Du kan få god behandling af alkoholmisbrug

09 september 2020 Cecilie Mortensen

Det kan altid være ekstra betryggende at vide, at man kan komme i gode hænder, når man skal have hjælp. Det gælder selvfølgelig også, når det kommer til behandling af et alkoholmisbrug. 

Det kræver nemlig et helt bestemt forløb og personale, når man skal komme godt ud af sit alkoholmisbrug. 

Kom godt ud af dit alkoholmisbrug

De fleste behandlingscentre betragter alkoholmisbrug som en sygdom, man kan behandle. Og det er selvfølgelig utrolig positivt, for det betyder også, at der er god mulighed for, at der kan sammensættes et forløb, som skal få en ud af misbruget. Der er ofte flere ting, som skal arbejdes med i behandling af misbruget.

– Få god hjælp til at lægge alkoholen på hylden

Der er flere væsentlige ting, man kommer til at arbejde med, når man kommer i behandling af alkoholmisbrug. Der er selvfølgelig en afrusningsdel, hvor man skal stoppe med at drikke. Og her er det ekstra vigtigt, at man er i gode hænder. Kroppen vil ofte reagere voldsomt på, at den ikke længere får alkohol. Det er også det, man kalder abstinenser. Og når man oplever abstinenser, så er det et must med læger og andet personale tilknyttet. 

– Kom i et terapiforløb

Det psykiske aspekt af et alkoholmisbrug er mindst lige så vigtigt at arbejde med. Især hvis man også gerne vil have succes med at komme ud af sit alkoholmisbrug på sigt. Derfor vil man også opleve på et behandlingscenter, at terapi også udgør en del af behandlingen. Her vil man typisk f.eks. skulle snakke med en psykolog eller lignende, som kan hjælpe en på det mentale og psykiske plan. 

– Få behandling i rolige omgivelser

Det kan også have en stor betydning, at man kan komme i alkoholbehandling i rolige omgivelser. Det har nemlig også noget at sige for hele forløbet. 

– Efterbehandling der opfrisker, hvad man har lært

Når man kommer hjem fra behandling, så kommer man på ekstraarbejde. Her skal man nemlig selv kunne administrere en hverdag, hvor man ikke drikker. Man bliver selvfølgelig godt klædt på under behandlingsforløbet, men det kan alligevel være guld værd, hvis der er mulighed for efterbehandling – og det er der ofte på behandlingscentrene. På den måde kan man få opfrisket det, man har lært tidligere. 

Flere Nyheder

26 august 2015

Med penge i lommen