Brug og behandling af et HDMI kabel

01 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Brug og behandling af et HDMI kabel

Et HDMI kabel er på en og samme tid et lidt smart og semi-moderne redskab, men samtidig er det ved at blive udfaset af trådløs teknologi.

Ikke desto mindre er det efterhånden i brug i så mange sammenhænge, at det er blevet en uundværlig genstand i flere hjem og stadig kontormiljøer.

Hvor længe dette kabel stadig er i brug i sin hovedpraksis, før det bliver henvist til gamle komponenter og nostalgi, er svært at sige, men det kan du formentlig læse dig til andre steder.

Her vil vi mere snakke om, hvad man bruger dem til, og hvordan man behandler dem bedst muligt.

Man kan få disse HDMI-kabler i flere længder, og hvis der er kort afstand mellem de komponenter, der skal kobles sammen, så er det bedst med korte kabler, så man ikke ender med at have en masse spildkabel liggende, som man enten skal sætte fast i væggene, eller som mennesker og gør kan falde i, eller netop dyrene gnaver i.

For det er nemlig til opkobling, at man bruger disse HDMI-kabler, hvor man blandt andet kan bruge dem til at koble computere sammen med TV’er, der har denne indgang, eller man kan koble flere computere sammen.

Man kan lidt sammenligne det med gamle dage, hvor man først begyndt at bruge USB-stick, hvor mange computere havde den indgang gemt på bagsiden af en stationær-computer, men med tiden blev der så stor plads på stickene, at indgangene kom foran – og gerne flere af dem.

Men de fleste mennesker har nu om dage online-databaser, hvor de gemmer deres informationer og sender dem til andre, hvilket er lettere end at have fysiske enheder, der skal deles på den måde.

HDMI-kabler ender som nævnt nok med samme skæbne, men indtil da skal du ikke folde dem for stramt sammen som med alle andre kabler, da de ikke kan holde til det, og så er det lettest at samle dem separat, så de ikke folder sig sammen med andre.

Flere Nyheder

26 august 2015

Med penge i lommen